PASVYDO
Pagal Antano Strazdo eilėraščius | 6-ių eilėraščių pamatymai suaugusiems

Repertuare neberodomas | Premjera - 2009 m. kovo 29 d.

Scenarijaus autorė, dailininkė, režisierė: Aušra Bagočiūnaitė Paukštienė
Kompozitorius: Faustas Latėnas

Vaidina:Dalius Butkus, Vilius Kirkilionis, Nijolė Indriūnaitė; Elvyra Piškinaitė; Sigita Mikalauskaitė

„Laedet animam meam vita mea“ (lot. žeidžia mano sielą mano gyvenimas) – po tokiu skundu, turbūt, pasirašytų ne vienas poetas.

Bet lietuvių literatūros istorijoj šita frazė prilipus prie kunigo ir poeto Antano Strazdo (1760-1833) legendos. Graži siela, gyvenimo sužeista, magnetizmo turi daugiau negu nesužeistosios. Labai gražiõs ir labai sužeistõs sielos trauka įveikia šimtmečius.

„Šis spektaklis bus aktualus tiems, kam šiandienos kontekste dar rūpi žmogaus sielos gyvenimas. Vertybės nesikeičia per amžius, tik gal nebepastebim, ar nenorim matyt kitą kartą, ar nespėjam amžinam skubėjime. O pirmapradžiai dalykai vis tiek yra, ir pasaulis dar neišnyko, vis dar gražus ir vis kitoks kiekvienas rytas ir saulėtekis, ir debesis kiekvienas vis kitoks, tik dažnai nebėr kada pajausti, išgyventi visą tą duotą grožį, ištarti „pasvydo, pasvydo...“. Ir visada gal bus žmogus, norintis pasakyti „mano sielą žeidžia mano gyvenimas...“ – kaip kad kažkada Antanas Strazdas rašė (cituodamas Šv. Raštą) vienam savo laiške."(rež. Aušra Bagočiūnaitė Paukštienė)

Daugiau informacijos